SKANDALOZNO!

Ferdinand vs. Terry: FA ukinuo rukovanje između QPR-a i Chelseaja

28.01.2012 u 17:07

Bionic
Reading

Nakon razgovora koje su u petak navečer i subotu ujutro vodili dužnosnici QPR-a, Chelseaja i FA-a, dogovoreno je da neće biti uobičajenog rukovanja uoči utakmice 4. kola FA Cupa

Silna medijska naklapanja posljednjih dana o tome hoće li se Anton Ferdinand i John Terry rukovati uoči subotnje utakmice između QPR-a i Chelseaja u FA Cupu pala su u vodu. Engleski nogometni savez (FA) jednostavno je odlučio da rukovanja ne mora biti. Točnije, iz krovne udruge engleskog nogometa dali su dopuštenje klubovima da preskoče tradicionalno rukovanje uoči dvoboja kako ne bi došlo do skandala ukoliko Ferdinand odbije pružiti Terryju ruku.

Podsjetimo, nakon ogleda ovih klubova u listopadu Ferdinand je optužio Terryja da ga je vrijeđao na rasnoj osnovi, a Chelseajeva je kapetana prijavio i nepoznati "građanin". Engleski reprezentativac će se tako za nekoliko dana pojaviti na sudu iako cijelo vrijeme tvrdi da je nevin.

Dodatno su se tenzije podigle u petak kada je Ferdinand na klupsku adresu primio pismo u kojem je bio metak. FA je nakon svega odlučio spriječiti moguće nove napetosti.

'Nakon razgovora koje su u petak navečer i subotu ujutro vodili dužnosnici QPR-a, Chelseaja i FA-a, dogovoreno je da neće biti uobičajenog rukovanja uoči subotnje utakmice 4. kola FA Cupa. FA je na taj način pozitivno odgovorio na zahtjev oba kluba da se smanje tenzije uoči dvoboja', stoji u priopćenju FA-a.

Uoči utakmice su znatno postrožene i sigurnosne mjere, tako da su svi gledatelji koji su došli na Loftus Road bili znatno detaljnije pregledavani nego obično.

Chelsea je, uzgred, pobijedio s 1:0 pogotkom Juana Mate iz prilično dvojbenog kaznenog udarca.