ODLAZAK IZ HOFFENHEIMA

Ibišević potpisao ugovor sa Stuttgartom

25.01.2012 u 14:07

Bionic
Reading

Vedad Ibišević, 27-godišnji napadač Hoffenheima i bosansko-hercegovačke nogometne reprezentacije, potpisao je u srijedu višegodišnji ugovor s Bundesligašem Stuttgartom

Nakon što je prošao obavezni liječnički pregled, Ibišević je stavio potpis na ugovor do 30. lipnja 2016. godine.

Stuttgart je veliki klub s enormnim potencijalom. Nadam se da ću dijelom i ja pridonijeti realizaciji tog potencijala,' rekao je pri potpisivanju ugovora 27-godišnji Bosanac

O financijskim detaljima ugovora nije bilo riječi. Njemački mediji procjenjuju da je švapski klub Hoffenheimu za raskid Ibiševićeva ugovora, važećeg do 30. lipnja iduće godine, platio oko pet milijuna eura odštete.

'Očekivanja svih triju strana u svakom su se pogledu poklopila, zato smo i realizirali ovaj transfer. Željeli smo ojačati naš navalni red i to smo s Vedadom svakako učinili,' rekao je sportski direktor Stuttgarta Fredi Bobic.

U dosadašnjem je klubu Ibišević igrao od 2007. godine, te je u 92 bundesligaška nastupa skupio 43 gola, od čega ove sezone pet.

Dolazak Ibiševića definitivno znači da je Stuttgart odustao od hrvatskog centarfora Wolfsburga Srđana Lakića (28). Dubrovčanin je, međutim, sada automatski postao Hoffenheimova opcija za Ibiševićeva nasljednika. Taj je transfer, piše njemački mediji, sada sasvim izvjestan.