BEZ MARIJA 4 UTAKMICE

City 'digao ruke', Balotellijeva kazna prihvaćena

24.01.2012 u 17:43

Bionic
Reading

Manchester City je spreman prihvatiti kaznu od četiri utakmice neigranja koja prijeti njegovom napadaču Mariu Balotelliju zbog napada na protivničkog igrača u nedeljnjoj prvenstvenoj utakmici protiv Tottenhama

Talijanski je nogometaš dva puta nagazio veznjaka Tottenhama Scotta Parkera na kraju utakmice koju je dobio City 3:2, objavio je u ponedjeljak Engleski nogometni savez (FA) pozivajući se na videosnimku incidenta.

Balotelli, poznat po ispadima izvan nogometnog terena, mogao bi biti kažnjen s četiri utakmice neigranja i može se žaliti do srijede.

Pomoćni trener Manchester Cityja David Platt je priznao u utorak da video-snimka 'nije dobra' za Balottelija dodavši kako mu se čini da 'žalbe neće uroditi plodom'.

'Vjerojatno ćemo pristati da budemo bez igrača četiri utakmice', kazao je Platt uoči uzvrata polufinalne utakmice Liga kupa između Manchester Cityja i Liverpoola. Ako suspenzija stupi na snagu, Balotelli bi trebao propustiti i prvenstvene utakmice protiv Aston Ville, Evertona i Fulhama.

Balotelli neće igrati utakmicu u srijedu ako City prihvati kaznu, ali bi mogao zaigrati ako njegova momčad izabere da se žali na odluku FA-a.

Žalba Cityja mogla bi samo povećati kaznu što ne bi bilo pametno u ovoj fazi prvenstva dok City ima tri boda prednosti ispred Manchester uniteda. Platt je dao naslutiti da bi na odluku Cityja mogao utjecati jedan nedavni slučaj u kojem klub nije uspio poništiti zabranu od četiri uza svog braniča Vincenta Kompanyja isključenog nakon 11 minuta igre u utakmici Kupa Engleske protiv Manchester Uniteda.