TENZIJE U REALU

Mourinho se sukobio sa Ramosom i Casillasom

22.01.2012 u 14:43

Bionic
Reading

U Real Madridu neće po lijepome pamtiti ovaj tjedan. Poraženi su u srijedu na Santiago Bernabeuu 2-1 od Barcelone u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Kupa kralja, nakon čega su uslijedile medijske kritike Pepeovog gaženja Messija kao i trenerove taktike

Prema napisima Marce nova u nizu negativnih epizoda dogodila se u petak na treningu Reala kada je došlo do sukoba između Mourinha i dokapetana Sergija Ramosa. Navodno je kontroverzni portugalski trener optužio igrače za izdaju zbog njihovih izjava za medije:

'Vi dečki ste me ubili u mixed-zoni.'
'Ne šefe. Samo ste pročitali ono što je objavljeno u tisku, a ne sve ono što smo rekli', odgovorio je Ramos.
'Naravno, jer ste vi Španjolci svjetski prvaci, imate prijatelje u tisku koji vas štite, kao i vratar.'
Bila je to jasna aluzija na vratara Ikera Casillasa koji je u tom trenutku stajao nekih 30-ak metara dalje, te je načuo razgovor.

'Šefe, ovdje kažemo stvari jedni drugima u lice', kazao je Casillas.

Mourinho se tada navodno okrenuo prema Ramosu i upitao ga:
'Gdje si bio kod prvog gola, Sergio?'
'Čuvao sam Gerarda Piquea.'

Na to je Portugalac kontrirao:
'E pa trebao si čuvati Puyola'.

Upravo Puyol je bio strijelac prvog Barceloninog gola kojeg je u trenutku izvođenja udarca iz kuta trebao čuvati Pepe, jer su on i Ramos zamijenili uloge kod prekida.

'On (Puyol) i Pique su privlačili braniče i mi smo odlučili zamijeniti igrače koje markiramo.'
'Što je to sada? Sada se ponašate kao da ste vi treneri?' uzrujao se Mourinho.
'Ne, ali ovisno o situaciji u utakmici ponekad je potrebno promijeniti igrača kojeg čuvate. Ti nikad nisi bio profesionalni igrač igrač pa ne znaš da je to ponekad nužno', nije ostao dužan Ramos.

Marca također tvrdi da su Realovi igrači bili nezadovoljni još nakon Mourinhovog medijskog napada na igrače nakon božićne stanke kada je neke od njih optužio da su tijekom praznika samo jeli i pili.