FUTSAL EURO 2012.

Krajem siječnja kreće spektakl u Zagrebu i Splitu

20.01.2012 u 08:21

Bionic
Reading

Od 31. siječnja počinje Europsko prvenstvo u futsalu, a utakmice će se igrati u zagrebačkoj i splitskoj Areni

Nakon završetka hokejaškog spektakla pod nazivom 'Arena Ice Fever', zagrebačku Arenu očekuje još jedan spektakl. Od 31. siječnja do 11.veljače započinje UEFA Futsal Euro 2012. odnosno Europsko malonogometno prvenstvo.

Na prvenstvu sudjelovat će 12 najjačih reprezentacija Europe, a među njima će biti i Hrvatska, koja tek treći put sudjeluje u smotri najboljih Starog kontinenta. Uz Arenu Zagreb, domaćin Europskog prvenstva bit će i splitska Spaladium Arena u kojoj će, u skupini A, Hrvatska pokušati ostvariti plasman u završnicu. Osim skupine A u Splitu će se igrati utakmice skupine C, dok će se u zagrebačkoj Areni boriti skupine B i D. Ako Hrvati izbore završnicu, dolaze u Arenu Zagreb gdje će se igrati završnica futsal prvenstva.

Hrvatska futsal reprezentacija se nalazi u grupi sa Češkom i Rumunjskom koje su susjedi po renkingu te je teško prognozirati hoće li ostvariti plasman u daljnje natjecanje. Hrvati su 13. na svjetskoj listi, dok su Česi 14., a Rumunji 17. No odabranici Mate Stankovića su u dobroj formi. Nakon kvalifikacija za svjetsko prvenstvo, na kojima su pobijedili reprezentaciju Azerbejdžana i Makedonije te u sumnjivim okolnostima ispali iz borbe za svjetsku smotru, pripremne utakmice protiv Rusije i Irana pokazuju da je futsal reprezentacija spremna napraviti korak naprijed i po prvi put izboriti drugi krug Europskog prvenstva u futsalu.