POZNATI DVOJAC

Kerić i Slepička za remi praške Sparte

17.01.2012 u 20:21

Bionic
Reading

U prijateljskom susretu nogometaša češke Sparte s drugoligašem Spartakom (2-2) u strijelce su se upisali Andrej Kerić i Miroslav Slepička

Zanimljiv raspored pripremio je trener Sparte iz Praga Martin Hašek svojim nogometašima u sklopu priprema za nastavak natjecanja u Gambrinus ligi. Prvo je od 11 sati, nominalno prvi sastav, odigrao utakmicu s prvoligaškim rivalom Bohemiansom te slavio sa 2:1, da bi već od 14 sati momčad sastavljena uglavnom od mladih igrača, predvođena iskusnim napadačkim dvojcem Kerić – Slepička, odradila pripremni dvoboj s drugoligašem Spartakom Sezimovo Usti.

U pobjedi prve momčadi cijeli ogled odradio je povremeni hrvatski reprezentativac Manuel Pamić, no učinkovitiji je u drugoj utakmici bio nekadašnji član U-21 reprezentacije i vinkovačke Cibalije, Andrej Kerić. U remiju s desetoplasiranim sastavom druge češke lige, Kerić je bio strijelac za 1:1 u 47. minuti, da bi pogodak za vodstvo Sparte u 81. postigao bivši napadač zagrebačkog Dinama Miroslav Slepička. Ipak, Spartak je do konačnih 2:2 stigao u 87. minuti kada je zabio igrač zvučnog prezimena – Kafka.

Kerić je igrao do 73. minute, a važno je napomenuti da je u zimskom prijelaznom roku vraćen s posudbe iz Teplica, te će drugom dijelu sezone tražiti svoje mjesto u napadu vodećeg sastava češkog prvenstva.