DVIJE UTAKMICE KAZNE

Andrić propušta Dinamo, u Hajduku ogorčeni

03.12.2008 u 19:08

Bionic
Reading

Kapetana splitskog Hajduka Srđana Andrića, koji je isključen u 74. minuti utakmice prošloga kola Prve HNL protiv Osijeka, Disciplinski sudac T-Com Prve HNL Krešimir Vlajčević kaznio je s dvije utakmice zabrane igranja i novčanom kaznom od 6.000 kuna

U obrazloženju Andrićeve kazne navodi se da je ona izrečena 'zbog udaranja protivničkog igrača u tijelo' što u Hajduku opovrgavaju ističući kako video snimka pokazuje da Andrić to nije učinio.

U Hajduku su zgroženi visinom kazne koju je disciplinski sudac Krešimir Vlajčević odrezao kapetanu Srđanu Andriću.

'Šokirani smo i doista iznenađeni visinom kazne i njegovom odlukom. Očito za sve metar nije isti. Temeljem tv snimke naš igrač Jurica Buljat bio je naknadno kažnjen, a kad smo sada na tv snimci utvrdili, a to su potvrdili i sudački stručnjaci, da prekršaj Andrića nije bio za isključenje, vjerovali smo da će u najgorem slučaju biti blaga ili čak i ukinuta. Ni u snu nismo očekivali ovakvu kaznu', kazao je glasnogovornik Hajduka Davor Pavić.

Bijeli se bune prvenstveno iz razloga što Andrić osim protiv Šibenika, ukoliko kazna na drugom stupnju ne bude umanjena, neće moći igrati prvu utakmicu nastavka prvenstva, derbi protiv Dinama na Poljudu.