ARSENAL BI GA DOVEO

'Topnik' za budućnost - Van Persie junior

17.01.2012 u 11:31

Bionic
Reading

Petogodišnji Shaqueel van Persie, sin Arsenalova 28-godišnjeg nogometaša Robina, već je pokazao nogometni dar koji krasi njegova oca

Primijetili su to, prateći ga na treningu u malome lokalnom klubu nedaleko obiteljske kuće Van Persiejevih, Arsenalovi skauti, te su dječaka već nekoliko puta pozvali da im se priključi u njihovoj akademiji. Koristili su pritom i utjecaj na njegova oca, no Nizozemac je zasad odlučio zadržati sina u okruženju u kojem je već stvorio prijatelje.

'Iskreno mogu reći da Shaqueel posjeduje veliki nogometni talent. Primjećujem na njemu mnogo onoga što imam ja. Njegov je trener sjajan. Premda ga je Arsenal već u više navrata pozivao k sebi, lijepo mu je u njegovu sadašnjem klubu. Osjetljiv je na dobru atmosferu. Baš kao i ja', rekao je tata Van Persie otkrivši također da malac igra i golf:

'Obožava igrati golf. U blizini naše kuće postoji nekoliko sjajnih golferskih igrališta. Uzima sate golfa i često znamo odigrati partiju zajedno. Često me pobjeđuje. Ima sjajan osjećaj za prostor u koji želi poslati lopticu. Moji udarci često završavaju u grmlju, dok su njegovi daleko precizniji. Poznaje tehnike udaraca i razlikuje sve palice. Kaže mi često 'treba mi ta i ta za taj i taj udarac'.

Van Persie je prilikom intervju danog nizozemskom NUsport Magazineu također otkrio da će o produljenju ugovora s Arsenalom početi pregovarati po svršetku tekuće sezone. Važeći mu vrijedi do 30. lipnja iduće godine.