WENGER ODUŠEVLJEN

'Igraju li Van Persie i Henry, kao da imate dva golmana'

14.01.2012 u 12:59

Bionic
Reading

Menadžer Arsenalovih nogometaša Arsene Wenger uvjeren je da Robin van Persie i povratnik Thierry Henry mogu zajedno činiti ubojit napadački tandem 'topnika'

'Ako je momčad izbalansirana ofenzivno i defenzivno, onda mogu. Ali mi imamo strukturu momčadi s dva krilna igrača, pa je stoga teško naći balans. Ali svakako mogu igrati zajedno', rekao je Wenger.

Robin van Persie najbolji je premierligaški strijelac ove sezone sa 17 golova, dok je Henry najbolji strijelac u povijesti "topnika" koji je u prvoj utakmici po povratku na dvomjesečnu posudbu u Arsenal odmah postigao gol. Dogodilo se to u 3. kolu FA Cupa kada je francuski veteran u utakmici u kojoj je Wenger odmarao Van Persieja zabio za pobjedu 1:0 protiv drugoligaša Leedsa.

'Dao sam Robinu predah u FA Cupu jer je on pod većim pritiskom od ostalih zbog svoje prošlosti sa ozljedama i zato jer je odigrao više utakmica od ikoga u 2011. godini. Uvijek je bio sretan kada nam se Thierry priključio na treninzima, a sada od njega očekujemo da nastavi sa svojim golgeterskim nizom iz 2011. godine. Njih dvojica jako se dobro razumiju. Kada dva napadača odlično surađuju, to vam je kao da imate dva golmana'.

Wenger razmišlja čak i da Henryja koristi na poziciji krila.

'I dalje može to igrati jer ima reflekse krila. Kada igra na lijevom krilu i dalje može predriblati suparničke igrače i zabiti. Ali naravno da to zahtijeva puno više fizičkog napora i da je prikladnije za igrača između 20 i 30 godina starosti. Fizički je Henry na visokoj razini, čak iako je za nijansu pao, i dalje je vrlo dobar'.