RIBKA PAO NA TESTU

Srnin suigrač iz Šahtara suspendiran zbog dopinga

13.01.2012 u 18:11

Bionic
Reading

Golman Šahtara i suigrač hrvatskih reprezentativaca Srne i Eduarda Oleksandr Ribka suspendiran je od Uefe jer je ustanovljeno na testu koji je obavljen prošle godine da je bio pozitivan

Pao je Ribka na dopinškom testu nakon prvenstvene utakmice protiv Karpatija 27. studenog. Nekoliko dana poslije spomenutog dvoboja predstavnici krovnog tijela europskog nogometa neočekivano su posjetili Šahtarov trening-kamp i testirali određene igrače. Pritom je Ribka pao na testu na zabranjeni diuretik koji nije identificiran.

'Primili smo pismo u kojem stoji da je Ribka suspendiran iz svih natjecanja pod UEFA-om dok istraga traje. UEFA-ina pravila predviđaju suspenzivni rok u duljini od pola godine do dvije godine', rekao je generalni menadžer Šahtara Sergej Palkin, uz dodatak kako je Ribka uzeo diuretik bez konzultacija s klupskim liječnikom kako bi smršavio.

Ribkin pozitivan dopinški test novi je težak udarac za klub hrvatskih reprezentativaca Darija Srne i Eduarda da Silve u pokušaju obrane naslova u ukrajinskom prvenstvu. Prošlog je tjedna njihov dugogodišnji trener Mircea Lucescu stradao u prometnoj nesreći iz koje se izvukao s nekoliko slomljenih rebara i potresom mozga.

Ribka je dosad za ukrajinsku reprezentaciju nastupio jednom, u prijateljskom dvoboju protiv Estonije prošle godine, a bio je u konkurenciji za nastup na Euru ove godine kojem su sudomaćini Ukrajina i Poljska.