PROBLEMATIČNA SERIE A

Ni žrtve potresa nisu primirile strasti

12.04.2009 u 11:54

Bionic
Reading

Iako se pozivalo na dostojanstveno ponašanje zbog ljudi koji su poginuli u potresu, prije, za vrijeme i poslije utakmica Serie A nije moglo bez incidenata

Lazio - Roma, prvo minuta šutnje pa rat

Iako su utakmice 31. kola talijanskog nogometnog prvenstva počele minutom šutnje za žrtve strašnog potresa u Italiji, to nije smirilo temperamentne igrače i navijače da nastave s ponašanjem koje nema veze sa sportom.

Najgore je bilo u Rimu gdje su se sučelili Lazio i Roma (4:2). Vatreno je bilo na travnjaku gdje su tri igrača pocrvenjela zbog naguravanja i provociranja. Također, isključen je i trener Rome Luciano Spalletti zajedno s sportskim direktorom Lazija Iglijem Tareom, jer su se na poluvremenu verbalno sukobili, a nastavak njihove svađe nastavio se i pred televizijskim kamerama nakon dvoboja. Ništa bolje nije bilo ni među navijačima koji su se htjeli obračunati, ali je policija 'ohladila' usijane glave bacanjem suzavca, a nekolicina pristalica obje momčadi bila je ozlijeđena poslije utakmice.

Incident se je dogodio i u Firenzi. Fiorentina je svladala Cagliari 2:1, a gostujući igrač Diego Lopez je primio udarac od još nepoznate osobe u tunelu stadiona. Istraga je u tijeku.

Italija je zgrožena ponašanjem pojedinaca koje čak ni tragedija nije uspjela ujediniti.