KAD MAGATHA PREKOBROJAN

Srđan Lakić sreću će potražiti u Stuttgartu?

10.01.2012 u 10:42

Bionic
Reading

Alen Augustinčić, hrvatski menadžer hrvatskog nogometaša Wolfsburga Srđana Lakića, doputovao je u ponedjeljak u Belek, mjesto na turskoj mediteranskoj obali

Ondje se za proljetni dio bundesligaške sezone pripremaju nogometaši Stuttgarta. Da Lakićev zastupnik pregovara sa švapskim klubom potvrdio je sportski direktor kluba s Mercedes-Benz-Arene Fredi Bobic.

'Lakić je vrlo interesantan igrač, a poznato je da na poziciji napadača tražimo pojačanja'.

Dosad se o prelasku 28-godišnjeg Dubrovčanina razgovaralo tek načelno. Ozbiljni pregovori tek slijede, jer centarforov prelazak u Stuttgart otežavaju mnogobrojne okolnosti. Osnovna je, piše najčitaniji njemački dnevnik Bild, što bi sam Lakić trebao pristati na upola manju plaću od one koju trenutačno ima Wolfsburgu, a radi se o svoti od 2.8 milijuna eura godišnje.

Druga je stvar što ga Wolfsburg ne želi pustiti za odštetu manju od dva milijuna eura. Ugovor s klubom koji vodi Felix Magath hrvatski reprezentativni kandidat ima do 30. lipnja daleke 2015. godine.

Na pitanje zašto Lakića nije poveo s ostatkom momčadi na pripreme u Dubai, trener Wolfsburga odgvorio je da je Hrvat ozlijeđen. Svejedno je ponovno naznačio da ga na proljeće ne vidi među kandidatima za prvu momčad.

Realno je to zaista teško očekivati, jer Magath je ove zime već doveo sedmoricu prinova na koje je potrošio 20 milijuna eura.