FRANCU I DALJE TRPA

Henry se vratio i odmah donio pobjedu Arsenalu

10.01.2012 u 10:01

Bionic
Reading

Prepuni Emirates stadion s ovacijama je dočekao povratak Thierryja Henryja u redove Arsenala. Francuz se odužio na najbolji mogući način, pogotkom koji je donio pobjedu 'topnicima' protiv Leedsa

Thierry Henry ponio je epitet junaka susreta 3. kola FA Cupa između Arsenala i drugoligaša Leedsa. Slavio je Arsenal s minimalnih 1-0 na Emiratesu, a jedini gol za 'topnike' zabio je upravo 34-godišnji Henry.

Prošlo je više od 12 godina otkako je najbolji strijelac u povijesti Arsenala debitirao za londonski klub i četiri i pol godine otkako je londonski klub zamijenio Barcelonom. Menadžer "topnika" Arsene Wenger doveo ga je na dvomjesečnu posudbu iz New York Red Bulla kako bi popunio rupu u napadu nastalu odlascima afričkih napadača (Gervinho, uskoro i Chamakh, op.a.) na Afrički kup nacija, a taj se potez pokazao dobitnim već u njegovom prvom nastupu.

Naime, Arsenal se dugo vremena mučio sa žilavim Leedsom unatoč nadmoći u posjedu lopte i više stvorenih prilika, a tada je na scenu stupio Henry i jednim potezom, kao u najbolja vremena, riješio utakmicu. U igru je ušao u 68. minuti uz ovacije publike na Emiratesu, a u strijelce se upisao deset minuta kasnije.

Loptu u prostor odigrao je Alex Song, a Henry je izbjegao zaleđe i odmjerenim zavrnutim prizemnim udarcem u daljnji kut iskosa s lijeve strane zatresao mrežu Leedsa. Bio je to njegov 227. gol ukupno u dresu Arsenala, a proslavio ga je jako emotivno, otrčavši u zagrljaj menadžeru Wengeru uz erupciju oduševljenja s tribina.

FA Cup, osmina finala:
Arsenal – Leeds 1-0 (Henry 78)