ON TVRDI - SVE JE ČISTO

Prvi čovjek izraelskog saveza osumnjičen za namještanje

09.01.2012 u 14:19

Bionic
Reading

Predsjednik Izraelskog nogometnog saveza Avi Luzon ispitivan je osam sati u policiji zbog sumnji da je namještao rezultate utakmica

'Avi Luzon je osumnjičen da je namještao rezultate utakmica i da je su sudjelovao u imenovanju sudaca zbog čega bi mogao biti optužen za pronevjeru i zlouporabu položaja', izjavio je glasnogovornik izraelske policije.

Prema pisanju izraelskih medija, drugi dužnosnici saveza kao i igrači i treneri te suci ispitani su u posljednjih nekoliko tjedana vezano za istragu o namještanju utakmica izraelskog prvenstva.

'Izraelski sport je čist od namještanja', izjavio je u ponedjeljak na izraelskom vojnom radiju Luzon (56).

'Nakon ovog ispitivanja, mogu obećati da je izraelski nogomet čist. Čvrsto tvrdim da ni jedan sudac nije namještao utakmice', kazao je Luzon.

Avi Luzon je već u lipnju odgovarao u policiju zbog istih sumnji. Policija je tada sumnjala da su dva dužnosnika Hapoel Petaha Tikve namjestila dvije utakmice prvenstva kao i jedan prijateljski susret te da je sucima isplaćeno mito.

Tada su mediji izvještavali da da su čelnici kluba tražili o Luzona da imenuje suca ili da osigura pobjedu Hapoelu Tikvi kako bi klub izbjegao ispadanje u drugu ligu.