LEU ZLATNA LOPTA?

Platini i Maradona složni: Messi je najbolji

09.01.2012 u 10:25

Bionic
Reading

Tko je bio najbolji nogometaš u 20011. – Messi, Ronaldo ili Xavi? Dobitnik Fifine Zlatne lopte (nasljedstvo izbora France Footballa) doznat će se u ponedjeljak na gala večeri u Zürichu

Favorit je za nagradu Lionel Messi, koji je osvojio nagradu i prošle dvije godine. Podigne li opet zlatnu loptu, Argentinac će postati jedini nogometaš uz Michaela Platinija koji je pobjeđivao triput u nizu.

'Vjerujem da će Messi osvojiti Zlatnu loptu treći put zaredom i dostići moj rekord. Došao sam u Juventus sa 27 godina, a on u Barcelonu sa 13. Vremena se mijenjaju. Da sam odrastao u Juventusu, sigurno bih osvojio više',  kaže Platini.

'Leo je najbolji i zaslužuje nagradu', poručio je Diego Maradona, a s njim se slaže i mlada nogometna zvijezda Neymar: 'Messi je trenutačno najbolji nogometaš svijeta, nadam se da ću jednog dana igrati kao on'.

Messi je glavni favorit kladionica, no ima i mnogo onih koji bi nagradu voljeli vidjeti u Xavijevim rukama. Jednako kao Messi osvojio je sve s Barcelonom, a uz to je i aktualni europski i svjetski prvak sa Španjolskom. Messi pak u gaučima uglavnom izgleda neuvjerljiv.

Velika je konkurencija i u izboru najboljeg trenera. Nominirani su Josep Guardiola (Barcelona), Jose Mourinho (Real M.) i sir Alex Ferguson (Manchester United). Fifa bira i najljepši pogodak protekle sezone. Nominirani su Neymar (prošao četvoricu igrača Flamenga i zabio sjajan gol), Rooney (čudesne škarice protiv Man. Cityja), te Messi (gol Arsenalu).