IVAN O SVEMU POMALO

Strinić: U Dnjipru su me ispitivali o Biliću

09.01.2012 u 10:27

Bionic
Reading

Reprezentativac Ivan Strinić uživa u splitskim danima, ima još sedam dana odmora i onda s Dnjiprom ide na pripreme u Marbellu

Branič kockastih Ivan Strinić u Splitu pod budnim okom Marina Vlašića, fizioterapeuta Ivana Porobije, a brat Marin sve nadgleda, priprema se da bude još bolji na proljeće. Uskoro će godinu dana otkako je stanovnik Ukrajine.

'Odlično mi je u Dnjipru, klub je maksimalno organiziran, sve je na visokoj razini. Šteta što smo u nekim utakmicama zapeli, u nastavku prvenstva ne možemo ugroziti prve tri pozicije. A Dnjipro želi biti konkurentan Šahtaru, kijevskom Dinamu i Metalistu iz Harkiva. Imamo mladu, kvalitetnu momčad, dobrog trenera. Liga je baš dobra, posebno najjačih pet-šest utakmica. Sve je u Ukrajini odlično, ne čudim se kad Darijo Srna kaže da nikamo ne želi iz Šahtara. A Srna je prava ikona u Ukrajini,' kazao je Strinić.

Slavni španjolski strateg Juande Ramos silno ga je želio dovesti.

'Suradnja je odlična, napredovao sam pod njegovom palicom, posebno na taktičkom planu. Puno se radi na taktici, pripremi za utakmicu. Nekoliko puta tjedno gledamo snimke, upozorava nas na pogreške. Studiozan je, izuzetan trener.'
Ramos je jedva preživio, prije mjesec-dva govorilo se da će ga se Dnjipro riješiti.

'Ambicije su bile velike, ispali smo iz Europe i kupa. Nije dobro, sezona je praktički za nas već gotova.'
Kao ozbiljan kandidat za Ramosova nasljednika spominjao se Slaven Bilić. Na ždrijebanju skupina za Euro početkom prosinca bio je najavljen njegov dolazak u Dnjipropetrovsk, novinari su ga čekali u zračnoj luci, ali Bilić se nije pojavio.

'Sve su to bile špekulacije, znam onoliko koliko sam pročitao u tisku. A kada se to govorilo, ljudi iz kluba pitali su me o Biliću, kakav je čovjek, suigrači su se raspitivali o njemu.'

Zajedno s njim u klubu je i Nikola Kalinić. Zabija gotovo na svakoj utakmici. Dvojac iz Dnjipra će i na Euro. Strinić je standardni član prve momčad. Kako vidi naše rivale, Hrvatsku čekaju Irska, Italija i Španjolska.

'Nismo favoriti, ali vjerujem da možemo proći prvi krug. Najvažnija će biti prva utakmica, ona protiv Irske. Ona će biti i najteža, Irci će biti napaljeni, motivirani, ali ni nama motiva neće nedostajati. Ta će nas pobjeda pogurati dalje,' zaključio je Strinić.