LUKAVI LISAC OPET NJUŠKA

Ferguson Chelseaju pokušava oteti Lamparda

06.01.2012 u 13:23

Bionic
Reading

Senzacionalan će transfer do kraja mjeseca pokušati ostvariti menadžer Manchester Uniteda Alex Ferguson. Škotski 70-godišnji stručnjak želi dovesti 33-godišnjega veznog nogometaša Chelseaja Franka Lamparda

Dugi se niz godina Ferguson divi igračkoj klasi iskusnog veznjaka, kojeg je pokušao dovesti na Old Trafford 2001. godine, no tada 23-godišnji perspektivni veznjak Lampard odlučio se na prelazak iz West Hama u Chelsea za 11 milijuna funti.

Lampard trenutačno ne uživa zdrav odnos sa samo godinu dana starijim menadžerom Chelseaja, Portugalcem Andreom Villas-Boasom, koji nema naročita sluha za Lampardove veteranske godine i redovito ga posjeda na klupu. Ferguson, međutim, smatra da od njega može još puno izvući.

Problem bi Unitedu mogla predstavljati nogometaševa plaća, koja trenutačno iznosi 140.000 funti tjedno. Ako bi Chelsea uopće pristao pustiti dokapetana u najmrskiji premierligaški rival tijekom posljednjih desetak sezona, za očekivati je da ne bi tražio odštetu vežu od simbolične.

Lampardu je preostalo 18 mjeseci ugovorne obveze i Chelseaju polako dolazi krajnji rok da pokuša zaraditi na legendi kluba, ali nema sumnje da će Lamparda pokušati transferirati u inozemstvo.

Lampard još uvijek nije rekao zadnju riječ u svojoj velikoj karijeri
Najemotivniji Lampardov gol, penal za remi protiv Liverpoola nakon što mu je umrla majka