BRAVO ZA FAIR-PLAY

Pogledajte kako je Howard zabio s 85 metara

05.01.2012 u 11:17

Bionic
Reading

Pogotkom u 63. minuti, i to s 85 metara, Tim Howard postao je tek četvrti vratar u povijesti Premiershipa koji se upisao u listu strijelaca, a drugi Amerikanac, nakon Brada Friedela, kojem je to pošlo za rukom 2004. godine

TIM HOWARD
Dogodilo se to i meni, jednom davno. Zbog toga nisam slavio

Američki vratar Evertona Tim Howard postigao je vodeći pogodak iz svog kaznenog prostora u utakmici 20. kola Premiershipa protiv Boltona u srijedu. Nije javno manifestirao radost zbog raritetnog pogotka, a njegova momčad na kraju je ostala bez ičega. Pogotkom u 63. minuti, Tim Howard postao je tek četvrti vratar u povijesti Premiershipa koji se upisao u listu strijelaca, a drugi Amerikanac, nakon Brada Friedela, kojem je to pošlo za rukom 2004. godine.

Howard je povratnu loptu Distina, pod pritiskom gostujućeg napadača, ispucao nekoliko metara unutar svog kaznenog prostora. Ista je jednom odskočila i nakon toga preskočila gostujućeg vratara Adama Bogdana, te uz pomoć vjetra završila u mreži.

John Heitinga euforično je dotrčao Howardu u zagrljaj nakon pogotka, ali američki vratar se ponašao kao da se ništa posebno nije dogodilo. Kasnije je objasnio i zbog čega.

'Bio sam oduševljen što smo postigli vodeći pogodak, nadao sam se tada da ćemo osvojiti tri boda, ali nisam slavio zbog mog kolege Bogdana na drugoj strani. Dobro znam kakav je to grozan osjećaj primiti takav gol. Puhao je vrlo jak vjetar koji je braničima i vratarima na obje strane jako otežavao posao. Mogli ste vidjeti kako braniči nisu mogli ispucati loptu ili očistiti opasnost kako treba zbog vjetra, kazao je nakon utakmice Howard i dodao:

'To su najteži uvjeti za igru. Snijeg, kiša, sunce, sve je to u redu i ne smeta, ali vjetar je nešto sasvim drugo i donosi vam prave teškoće u igri. Nakon utakmice sam Bogdanu rekao kako potpuno razumijem kako se osjećao nakon što je primio takav gol. Dogodilo se to i meni, jednom davno. Zbog toga nisam slavio'.

Nakon Petera Schmeichela, Brada Friedela i Paula Robinsona, Howard je četvrti vratar u povijesti Premiershipa koji je zabio pogodak na utakmici. Međutim, to nije pomoglo Evertonu da izbjegne domaći poraz protiv Boltona koji je pogocima N'Goga i Cahilla preokrenuo rezultat u svoju korist i pobijedio s 2:1.