NIJEMCI ZNAJU

Petrić prema Sevilli, Olić prema Rimu!

04.01.2012 u 13:38

Bionic
Reading

Njemački tjednik Sport Bild u najnovijemu je tiskanom izdanju četiri stranice posvetio bundesligaškim transferima, aktualnim siječanjskim, kao i dolazećim srpanjskim

Među glavnim akterima ljetnoga transfernog razdoblja spominju se dvojica hrvatskih nogometaša kojima istječu ugovori: Bayernov Ivica Olić (32) i HSV-ov Mladen Petrić (31).

Premda je posljednjim izjavama dao naslutiti da ga Bayern želi vezati novim ugovorom, Sport Bild piše da je za ljevonogog napadača daleko izvjesniji odlazak, i to u Italiju. Osim Bundesligaša Wolfsburga, čiji bi ga trener Felix Magath rado doveo u vlastite redove, okolnošću da ga se može dovesti bez odštete rado bi se okoristila oba rimska kluba, Roma i Lazio. Nijemci pišu da su Rimljani požrtvovnom Hrvatu spremni ponuditi trogodišnji ugovor uz godišnju plaću od dva milijuna eura.

Petrić, kojem pak s krajem sezone istječe ugovor s hamburškim Bundesligašem, u pregovorima je sa španjolskom Sevillom. Konkretno, s vodstvom andaluzijskog kluba pregovarali su predstavnici menadžerske agencije Sportstotal, koja zastupa Petrića.

Nakon zajedničkog nastupanja u dresu Basela, Petrić bi tako ponovno mogao igrati u tandemu s Ivanom Rakitićem.