LUDOST U SANTOSU

Zbog Neymarove plaće nadrapale nogometašice

04.01.2012 u 13:15

Bionic
Reading

Južnoamerički nogometni prvak Santos morao je ugasiti svoja dva vrlo uspješna ogranka kako bi mogao platiti svoju najveću zvijezdu Neymara (19)

Mladi napadač za kojeg su veliko zanimanje pokazivali Real Madrid, Barcelona i Chelsea nedavno je potpisao novi ugovor sa Santosom pod znatno povoljnijim financijskim uvjetima. Brazilski mediji tvrde da će mladić prema ugovoru koji vrijedi do 2014. godine zarađivati oko 15 milijuna eura godišnje.

Takav rasipnički potez značio je da klub mora negdje drugdje srezati trošove, a na kraju su najgore prošle malonogometna momčad, te ženska ekipa Santosa koje su jednostavno ukinute.

Odluka je izazvala veliko čuđenje u javnosti budući da su nogometašice Santosa 2009. i 2010. osvajale Copa Libertadores, odnosno južnoameričku varijantu Lige prvakinja. Malonogometna je, pak, momčad osnovana tek lani, a klub je odmah kao pojačanje doveo sjajnog Falcaa, najboljeg svjetskog malonogometaša 2004. i 2008. u izboru FIFA-e. Već u prvoj, a pokazalo se i jedinoj, godini postojanja malonogometni je Santos osvojio i naslov brazilskog prvaka.

'Zadržavanje Neymara je veliki potez, ali potez koji košta,' objasnio je svoju odluku predsjednik kluba Luis Alvaro de Oliveira Ribeiro.