CHELSEA OPET KUPUJE

Kraj štednje, Villa stiže za 40 milijuna funti

10.04.2009 u 09:38

Bionic
Reading

Vlasnik Chelseaja Roman Abramovič odlučio je opet zavući ruku u blagajnu i dovesti u momčad neku zvijezdu. Prema informacijama koje imaju engleski novinari, nova akvizicija Chelseaja će biti David Villa za 40 milijuna funti

Nakon sezone u kojoj je Chelsea štedio te više prodavao nego kupovao, glavni čovjek momčadi sa Stamford Bridgea, ruski bogataš Roman Abramovič odlučio je osvježiti svlačionicu novim imenom.

U ljeto bi iz Valencije za 40 milijuna funti trebao stići golgeter David Villa. U Chelseaju su sigurni da će taj iznos biti dovoljan jer je klub s Mestalle u velikim dugovima te je prisiljen prodati najvrednijeg igrača. Iako u klauzuli reprezentacijskog napadača stoji da je odšteta 100 milijuna funti za preuranjeni odlazak, u španjolskom prvoligašu su svjesni da nitko ne želi platiti takvu svotu, a ono što nudi Chelsea je i najbolja ponuda.

Inače, David Villa je igrao još za Sporting Gijon i Zaragozu. U Primeri je u 364 utakmice zabio 163 gola. Za reprezentaciju je u 43 nastupa, 25 puta zatresao mrežu.

Treba spomenuti da je, osim Ville, na meti Chelsea i ofenzivni veznjak CSKA Jurij Žirkov.