ZARUŽIO PA DOBIO PO DŽEPU

Nestašni Rooney ponovno razljutio trenera Fergusona

02.01.2012 u 11:24

Bionic
Reading

Zvijezda Manchester Uniteda po tko zna koji puta naljutio je svog trenera i prekršio klupski kodeks ponašanja. Zbog toga je Rooney drakonski kažnjen

Nogometaš Manchester Uniteda Wayne Rooney kažnjen je s 200 tisuća funti zbog izlaska do ranih jutarnjih sati. Osim njega cijenu su platili Jonny Evans i Darron Gibson, piše Daily Mail.

Engleski reprezentativac odlučio je nakon Božića dodatno proslaviti sustizanje Manchester Cityja na ljestvici Premiershipa, ali je u istom malo i pretjerao. Rooney se, prema riječima izvora bliskom cijelom slučaju, pojavio dan nakon izlaska na treningu vidno umoran i neraspoložen za rad što je jako razljutilo menadžera Alexa Fergusona.

Kazna za Engleza bila je neuvrštavanje u momčad za susret protiv Blackburna (poraz 3-2) na Staru godinu, ali i oduzimanje jedne tjedne plaće koja iznosi 200 tisuća funti. I druga dvojica igrača kažnjena su oduzimanjem tjedne plaće.

No, ovaj 'incident' neće imati dugotrajan utjecaj na odnos Fergusona i Rooneyja samo zato jer si menadžer 'crvenih vragova', uz 11 ozlijeđenih igrača, jednostavno ne može priuštiti izostavljanje ključnih figura iz momčadi. Tako bi se Rooney trebao naći u momčadi Uniteda koja u srijedu gostuje kod Newcastlea. Osim njega u momčad bi se trebali vratiti i Ryan Giggs te Rio Ferdinand.