SLUŽBENO

Carlo Ancelotti novi trener PSG-a

30.12.2011 u 15:44

Bionic
Reading

Talijanski nogometni stručnjak Carlo Ancelotti (52) izabran je za novog trenera francuskog prvoligaša Paris St Germaina

Ancelotti će na klupi pariškog kluba naslijediti Antoinea Kombouarea koji je dobio otkaz premda je PSG prvi dio sezone zaključio na vodećoj poziciji ljestvice le Championnata.

Talijan je potpisao ugovor na dvije i pol godine s godišnjom plaćom od šest milijuna eura što ga čini najbolje plaćenim trenerom u povijesti francuskog sporta, dok će se Kombouare morati zadovoljiti sa četiri milijun eura otpremnine.

Ancelotti je od svibnja bio bez posla nakon što je dobio otkaz na klupi Chelsea kojeg je vodio dvije godine. Prije toga trenirao je Milan, Juventus, Parmu i Reggianu.

Tijekom uspješne trenerske karijere osvojio je 12 trofeja pri čemu dva naslova pobjednika Lige prvaka s Milanom (2003, 2007), talijansko i englesko prvenstvo. Dva puta je biran za najboljeg trenera Serie A, te po jednom za najboljeg trenera svijeta (2007) i Europe (2003).

Ancelotti već u nedjelju putuje s PSG-om na mini pripreme u Katar, a na klupi novog kluba debitirat će 8. siječnja u susretu francuskog Kupa protiv Saint-Colombe.