VEČER NIJEMACA I UKRAJINACA

HSV slavio bez gola PetrOla, Werder uvjerljiv

09.04.2009 u 22:38

Bionic
Reading

Nakon prvih četvrtfinalnih utakmica Kupa UEFA, naziru se tri polufinalista. Werder je sa 3:1 svladao Udinese. Istim rezultatom HSV je svladao Manchester City. Pobjedom 2:0 u četvrtak popodne na korak do polufinala približio se i Šahtar, a jedinu utakmicu bez pobjednika (i pogodaka) odigrali su PSG i kijevski Dinamo

Njemački klubovi imaju razloga za slavlje nakon prvih četvrtfinalnih utakmica Kupa UEFA. I Werder, za koji je Jurica Vranješ sjedio na klupi, te HSV, za koji su igrali i Olić (do 70. minute) i Petrić, svladali su svoje suparnike sa 3:1. Nama je posebno zanimljiva bila utakmica u Hamburgu, jer od prve su minute zaigrala i dva hrvatska reprezentativca - Ivica Olić i Mladen Petrić.

No, dok su se Petrić i Olić sa suigračima uhodavali u ritam utakmice, Ireland je goste doveo u vodstvo. Ipak, početni šok trajao je tek nekoliko minuta, a već u petoj prigodu je imao Mladen Petrić. Given nije imao puno predaha jer već u osmoj minuti morao je po loptu u mrežu, a strijelac za 1:1 bio je Mathijsen. Naravno, taj je pogodak razbuktao igru HSV-a, a posebno je borben bio naš Ivica Olić. Ipak, sav trud našeg igrača nije bio rezultatski vidljiv. Na sreću Nijemaca, ipak je Trochowski donio prednost domaćinima u 63. minuti. Sedam minuta kasnije Martin Jol izvukao je s terena Olića, a hrvatski je reprezentativac doživio ovacije. Umjesto njega ušao je Guerrero, koji se u 79. minuti i upisao u strijelce za konačnih 3:1.

Hrvatski reprezentativci Olić i Petrić nisu se upisali među strijelce, no ove sezone su vodeći napadački dvojac HSV-a sa ukupno 37 pogodaka. Olić je u prvenstvu zabio sedam pogodaka uz dvije asistencije, u Kupu UEFA je također zabio sedam golova uz jednu asistenciju, dok je u njemačkom kupu pet puta tresao suparničke mreže uz jednu asistenciju. Petrić je postigao deset pogodaka u Bundesligi uz četiri asista, pet u Kupu UEFA, uz četiri asistencije, te tri u kupu.

Istim rezultatom, 3:1, Werder je u Bremenu svladao Udinese. Međutim, na Weserstadionu nije bilo toliko šokova. Domaćini su preko Diega i Alemide vodili sa 3:0, a počasni pogodak, koji Udineseu ostavlja minimalne izglede, postigao je Quagliarella.

Uspješnu noć ukrajinskog nogometa (u dvoboju s francuskim klubovima), nakon što je Šahtar sa 2:0 svladao Marseille, potvrdio je i kijevski Dinamo, za koji su cijelu utakmicu igrali i naši Vukojević te Sablić. Kijevljani su na Parku prinčeva protiv PSG-a izvukli 0:0.

Uzvratne utakmice na rasporedu su za osam dana.

Rezultati

HSV - Manchester City 3:1
Werder - Udinese 3:1
PSG - Dinamo Kijev 0:0
Šahtar - Olympigue Marseille 2:0