KAZNA ZA KAZNOM

Ajaxovom huliganu šest mjeseci zatvora

30.12.2011 u 10:17

Bionic
Reading

Nakon što je Ajaxovog huligana (19) kaznio amsterdamski klub, sada je dobio po nosu i od nizozemskog suda koji ga je smjestio u zatvor

Huligan, kojeg u Nizozemskoj nazivaju zaštićenim imenom Wesley van W., napao je vratara AZ Alkmaara Estebana Alvarada za vrijeme utakmice osmine finala nizozemskog kupa.

Čuvar mreže se dobro snašao i obranio te usput nalupao huligana, ali je zato zaradio i crveni karton, zbog čega su se gostujući nogometaši povukli s travnjaka (Ajax je vodio i 1:0).

Nogometni savez poništio je utakmicu koja će se igrati ispočetka pred praznim tribinama, a vrataru je i obrisao crveni karton. Glavni krivac je zato prošao puno lošije.

Prvo je Ajax svojem tzv. navijaču zabranio na 30 godina dolaske na njihove utakmice, a još je oštriji bio nizozemski sud.

On je huligana osudio na šest mjeseci zatvora iako su tužitelji tražili deset. Dobio je i dva mjeseca uvjetno, a odradit će ih ako u dvije godine napravi neko kazneno djelo.

Osim toga sud mu je naredio javljanje u policijsku postaju tijekom svih utakmica Ajaxa, AZ Alkmaara i nizozemske reprezentacije u sljedeće dvije godine.

Huligan je dobio i batina od vratara