KRIVO OPTUŽEN

'Uplašio sam se za život, mislio sam da ima nož'

25.12.2011 u 15:00

Bionic
Reading

Iako je vratar AZ-a Esteban Alvarado isključen zbog udaranja navijača koji je utrčao na travnjak, a potom je njegova momčad izašla s travnjaka, u nizozemskom nogometnom savezu ipak su progledali, te su mu kaznu poništili

Vratar AZ Alkmara Esteban Alvarada obratio se javnosti po prvi put nakon nemilog incidenta u kojem je, umjesto žrtva, postao napadač. Naime, na njega je u utakmici osmine finala nizozemskog kupa, u kojem je njegov AZ gostovao kod Ajaxa, nasrnuo navijač, a on ga je potom složio na pod i propisno ga izudarao. Sudac mu je pokazao crveni karton, nakon čega je gostujuća ekipa izašla s terena.

Ipak, u nizozemskom savezu Alvaradu su, koji je dobio podršku iz cijelog svijeta, kaznu oprostili.

'Ja sam samo brinuo za svoju sudbinu i mislim da navijač nije bio pod utjecajem droge ili alkohola. Samo sam se želio obraniti. Ni sam ne znam kako sam ga vidio da dolazi, kao da imam nekog anđela čuvara. Čuo sam navijače kako zvižde i, kad sam se okrenuo, već je skočio prema meni. Očito me želio ozlijediti, ali nije uspio u tome', rekao je kostarikanski vratar.

'Bio sam vrlo uplašen. Odmah sam pomislio da ima nož u ruci. Napao sam ga u samoobrani, a kada se branite, ne razmišljate o tome jeste li nekoga udarili jednom ili dvaput', zaključio je.

Kostarikanac se samo branio