NERVOZA U PARIZU

Beckhamova plaća posvađala francuske političare

23.12.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Engleski nogometaš David Beckham još nije potpisao ugovor za PSG, a njegov transfer u pariški klub je izazvao rasprave među francuskim političarima.

Kamo god se pojavi iza Davida Beckhama se podigne prašina. Ovog puta njegova potencijalna plaća u pariškom klubu posvadila je političare u Francuskoj.

Prema pisanju francuskog tiska vodstvo PSG-a je ponudilo Beckhamu 800.000 eura mjesečne plaće, što je zgrozilo dio političara. 'Dosta je bilo sa trošenjem i ovakvim plaćama. To nije samo problem u nogometu. Mi, socijalisti se zalažemo za uvođenje ograničenja visine plaća,' kazao je zastupnik Socijalističke stranke Jean-Marc Ayrault.

Iznosom ponuđene plaće Beckhamu šokirana je i predsjednički kandidat Zelenih Eva Joly. 'To više nije ni igra, nogomet se pretvorio u posao. Šokirana sam visinom plaće pogotovo ako se uzme u obzir ekonomska kriza,' poručila je.

Državni tajnik u ministarstvu ekonomije Frederik Lefebr bio je nešto umjereniji. 'PSG je vjerojatno procijenio sve ekonomske i marketinške aspekte Beckhamova ugovora. Plaće u nogometu su vrlo visoke, ali ne smijemo zaboraviti da su karijere igrača kratke,' dodao je Lefebr.

Možda i najduhovitiji komentar imao je bivši francuski premijer Jean-Pierre Raffarin, koji je izjavio da je daleko važnije što će u Pariz doći Beckhamova supruga Viktorija.

PSG je u svibnju ove godine kupio Qatar Investment Authority iza kojeg stoji šeik Hamad bin Jassim bin Jaber Al Thani. Tijekom ljetnog prijelaznog roka PSG je na pojačanja potrošio oko 100 mijuna eura, a samo na Argentinca Javiera Pastore je potrošeno 42 milijuna eura.