TEŠKI DANI ZA KAPETANA

John Terry pred sudom odgovara za rasizam

21.12.2011 u 19:24

Bionic
Reading

Kapetan engleske nogometne reprezentacije i Chelsea John Terry pred sudom će odgovarati za optužbe za rasizam, a prvo ročište je zakazano prvog veljače iduće godine.

U posljednje vrijeme dogodilo se nekoliko rasističkih incidenata u engleskom nogometu. No, jedan koji je podigao najviše prašine jest optužba Antona Ferdinanda da ga je vrijeđao John Terry koji je ujedno i kapetan engleske reprezentacije.

Terry se tereti da je 'korištenjem prijetnji i neprikladnim ponašanjem na rasnoj osnovi' uvrijedio igrača Queens Park Rangersa Antona Ferdinanda nakon utakmice igrane u listopadu.

'Savjetovala sam policiji da se protiv Terryja pokrene postupak jer smo sakupili dovoljno dokaza,' kazala je tužiteljica Alison Saunders. Bude li osuđen Terryju prijeti novčana kazna od 3.000 eura, no daleko više će ga stajati narušen ugled. Engleski nogometni savez (FA) još uvijek istražuje cijeli slučaj i za sada nije donio nikakvu odluku.

Međutim, u utorak je zbog sličnog prijestupa na osam utakmica neigranja kažnjen napadač Liverpoola Luis Suarez. Urugvajac mora platiti i 40.000 funta kazne zbog rasističkog vrijeđanja braniča Manchester Uniteda Patricea Evre tijekom prvenstvenog dvoboja igranog na Anfieldu 15. listopada.