PRIVEDENO 16 OSOBA

U Italiji nova hapšenja zbog namještanja utakmica

19.12.2011 u 11:48

Bionic
Reading

Iako je već dio ljudi iz nogometnog miljea Italije završio pod istragama te sankcioniran zbog zlodjela, talijanska policija nije prestala s razotkrivanjem kladioničarske mafije

U najnovijoj policijskoj akciji razotkrivanja nogometno-kladioničarske mafije privedeno je 16 ljudi, a među uhapšenima najzvučnije je ime Cristiana Donija, bivšeg kapetana Atalante, za kojeg se sumnjiči da je sudjelovao u namještanju rezultata utakmice.

Prema pisanju talijanske agencije ANSA i Gazzetta dello Sport, postoje opravdane sumnje da se u zadnje dvije sezone Serie A i Serie B namještalo, a na listi sumnjivih utakmica su dvoboji i tri utakmice Serie A u prošloj sezoni, Brescia – Bari, Brescia – Lecce i Napoli – Sampdoria.

Osim Donija, priveden je i bivši igrač Vicenze, Intera, Parme i Rome Luigi Sartor, bivši igrač u Serie B Alessandro Zamperini i još uvijek aktivni igrači Carlo Gervasoni (Piacenza) i Filippo Carobbio (Spezia).

U policijskom priopćenju se navodi da su privedeni imali i kontakte s kriminalnim skupinama u Singapuru i istočnoj Europi, a akcija Zadnji ulog je nastavak istrage nakon koje je u lipnju u pritvoru završilo 15 osoba, među kojima i nekadašnji napadač Lazija Giuseppe Signori