BEZ HRVATSKIH KLUBOVA

Danas ždrijeb Lige prvaka i Europske lige

16.12.2011 u 09:09

Bionic
Reading

Ždrijeb parova osmine finala nogometne Lige prvaka, te 16-ine i osmine finala Europske lige održat će se u petak u Nyonu s početkom u 12 sati

Prvo je na rasporedu ždrijeb parova osmine finala Lige prvaka. U bubnju će se naći 16 klubova koji će biti podijeljeni u dvije skupine - osam nositelja i osam nenositelja. U ovoj fazi natjecanja međusobno ne mogu igrati klubovi iz iste zemlje, niti klubovi koji su u igrali u istoj skupini.

Nositelji su Bayern, Barcelona, Inter, Real Madrid, Chelsea, Arsenal, Benfica i APOEL, dok su u drugom bubnju Milan, Napoli, CSKA Moskva, Basel, Lyon, Bayer Leverkusen, Marseille i Zenit St Petersburg. Termini prvih susreta osmine finala su 14/15. i 21/22. veljače, dok su uzvrati 6/7. i 13/14. ožujka.

Nakon Lige prvaka slijedi ždrijeb 16-ine i osmine finala Europske lige. U ždrijebu će biti ukupno 32 kluba - 24 iz Europske lige - AZ, Udiense, Club Brugge, Rubin, PAOK, Standard Liege, Hannover 96, PSV Eindhoven, Legia Varšava, Sporting, Stoke City, Athletic Bilbao, Metalist Harkov, Braga, Atletico Madrid, Schalke, Twente, Anderlecht, Lokomotiv Moskva, Lazio, Bešiktaš, Steaua, RB Salzburg, Wisla Krakow, te osam trećeplasiranih ekipa koje dolaze iz Lige prvaka - Manchester City, Manchester United, Trabzonspor, Ajax, Valencia, Olympiakos, Porto i Viktoria Plzen.

Momčadi će biti podijeljene na 16 nositelja i 16 nenositelja. Među nositelje će biti uvršteno 12 pobjednika skupina, te četiri najbolja trećeoplasirana kluba iz Lige prvaka. U osmini finala međusobno ne mogu igrati klubovi iz iste skupine.

Ždrijeb će voditi glavni tajnik Uefe-e Gianni Infantino i Uefin direktor natjecanja Giorgio Marchetti, a pomagat će im njemačka nogometna legenda Paul Breitner i njegov rumunjski kolega Miodrag Belodedici.