DOGOVOR SVE BLIŽE

Tigana umjesto Beseka na klupi Shanghaija

15.12.2011 u 10:20

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Dražen Besek (48) na izlaznim je vratima kineskog nogometnog prvoligaša Shanghai Shenhue, te najvjerojatnije ipak neće imati prigodu voditi bivšeg francuskog reprezentativnog napadača Nicolasa Anelku (32), koji je ranije ovoga tjedna potpisao dvogodišnji ugovor s klubom iz Šangaja u koji je stigao iz engleskog doprvaka Chelseaja

Glasnogovornik Shenhue Ma Yue potvrdio je u četvrtak kako su pregovori s francuskim trenerom i proslavljenim veznjakom 'tricolora' Jeanom Tiganom (56) u završnoj fazi, te bi Tigana ovoga vikenda po dolasku u Kinu mogao potpisati ugovor na jednu godinu.

Besek je na klupu Shanghai Shenhue stigao početkom kolovoza ove godine, nakon što je bio pomoćnikom Miroslavu Blaževiću u kineskoj olimpijskoj reprezentaciji, te je u ovogodišnjem prvenstvu zauzeo 11. mjesto. Prethodno je trenirao Varteks, Čakovec, Slaven Belupo, Dravu iz Ptuja, te Zaglebie iz Lubina.

Tigana je u dosadašnjoj trenerskoj karijeri vodio Lyon, Monaco, Fulham, Besiktas i Bordeaux.

U novoj sezoni klub iz Šangaja ima velike ambicije što potvrđuje i Anelkina plaća od čak 300.000 eura tjedno, ali i najava dovođenja još jednog napadača Chelseaja, Bjelokošćanina Didiera Drogbe.