STIGLA PRIJAVA ZA ANDORU

Dinamo i Hajduk bez licenci za iduću sezonu

08.04.2009 u 12:17

Bionic
Reading

Na novinskoj konferenciji Hrvatskog nogometnog saveza najzanimljivije teme bile su vezane uz licenciranje klubova za Uefina natjecanja i za sljedeću sezonu HNL-a

Glavni tajnik HNS-a, Zorislav Srebrić, izvjestio je da su Uefine licence, od hrvatskih klubova koji su ih tražili, dobilo njih pet. Riječ je o Cibaliji, Interu, Rijeci, Slaven Belupu i Zagrebu. Dinamo, Hajduk i Šibenik, tri prvoplasirana kluba s ljestvice, još su na čekanju.

'Klubovi koji su dobili licencu za Europu automatski su dobili i licencu za Prvu HNL, a ostala licenciranja su u postupku i moram reći da će se neki klubovi morati jako pomučiti i raditi 24 sata dnevno da bi stekli pravo igranja u Europi ili u HNL-u.'

Da stvar bude tragičnija, samo je šest klubova na prvom postupku dobilo pravo igrati u Drugoj HNL, a neki od njih su trećeligaši. Riječ je o Imotskom, Istri 1961, Lokomotivi, Lučkom, Slavoncu is Starih Perkovaca i Virovitici. Glavni tajnik je izrazio zabrinutost za formiranje Druge lige od 16 klubova u idućoj sezoni.

2. svibnja istječe rok za dobivanje potrebnih dozvola, a u slučaju da do onda Dinamo, Hajduk, Šibenik ili netko četvrti ne pribavi potrebnu dokumentaciju, moguće rješenje je zabrana nastupa u prvoj ligi sljedeće sezone.

'Sve dok traje postupak, ne smijem o tome govoriti, jer se tim postupcima jamči tajnost,' odvjetnički je odgovorio Srebrić.

Druga zanimljiva tema bila je vezana uz gostovanje reprezentacije u Andori i navijačke ispade. HNS je obavijestio da je stigla pismena prijava, a naš savez mora se očitovati do 15. travnja.

'Napisat ćemo opsežan odgovor, a tražit ćemo i izvješće andorske policije,' završio je glavni tajnik.