LJUTI U AMSTERDAMU

UEFA potvrdila - utakmica Dinamo - Lyon regularna

08.12.2011 u 19:18

Bionic
Reading

Francusko tijelo za kontrolu online klađenja (ARJEL) priopćilo je u četvrtak poslijepodne da nije otkrilo nikakve nepravilnosti kada je u pitanju klađenje na jučerašnju utakmicu Lige prvaka u kojoj je zagrebački Dinamo na domaćem terenu poražen od Lyona sa 1:7

'Nisu otkrivene nikakve nepravilnosti što se tiče broja oklada na tu utakmicu, niti što se tiče iznosa novca koji je uplaćen u kladionicama na taj susret' objavio je ARJEL.


Zahvaljujući visokoj pobjedi u Zagrebu i porazu Ajaxa na domaćem terenu 0:3 od Real Madrida, nogometaši Lyona su se plasirali su osminu finala Lige prvaka.

Prethodno je Europska nogometna federacija (Uefa) priopćila da zasad nema nikakvih razloga za pokretanje istrage u vezi jučerašnje utakmice Lige prvaka u Zagrebu.

Uefa je podsjetila da koristi Sustav za otkrivanje kladioničarskih prijevara, te da taj Sustav 'zasad nije pokazao nikakve sumnjive obrasce klađenja, niti bilo kakve nepravilnosti u pogledu ishoda utakmice (Dinamo - Lyon 1:7) koji bi opravdali pokretanje istrage'.

Uefa je u priopćenju dodala: 'Sada čekamo izvješće suca utakmice i delegata, i ako bude nekakvih sumnji u vezi te utakmice zadužit ćemo disciplinskog inspektora da istraži slučaj. No, zasad nema nikakvih razloga za pokretanje istrage'.

Naime, nizozemski i španjolski mediji objavili su kako je Dinamo pustio utakmicu, što su odlučno opovrgli iz Dinama i Lyona.