POSLJEDNJI VLAK

Dinamo protiv lavova dokazuje da nije miš

07.12.2011 u 08:00

Bionic
Reading

Prvi nastup Dinama pod svojim imenom u nogometnoj Ligi prvaka završit će večeras (20.45) protiv francuskog Lyona, a o rezultatu će ovisiti i ukupan dojam koji su 'plavi' ostavili među nogometnom elitom

Rekordnih šest europskih poraza u nizu je iza Dinama, a pred ozljedama razrovanom momčadi Krune Jurčića je posljednjih 90 minuta u kojima može dokazati da u Ligi prvaka nije samo voljom sjajnog ždrijeba posljednjeg kvalifikacijskog pretkola.

Veliki su problemi u zadnjem Dinamovom redu. Ništa novo, reći će mnogi, nisu u zadnje vrijeme kineski zid ni kada su u punom sastavu, ali izostanak Tonela, Cufrea, Šimunića i dugo ozlijeđenog Bišćana osjetili bi i renomiraniji klubovi. Vidi bi najlogičniji partner pred Kelavom bio Leko, ali 'plavi' razarač potreban je i u vezi... Teška situacija za trenera koji uživa među elitom i ne mari previše za kritike.

Lyonu treba visoka pobjeda i taj podatak Dinamu nudi priliku. Prema Kelavi će jurišati svi osim stopera i tu bi se trebalo naći puno prostora za domaće kreativce. Sammir i Kovačić su u Vinkovcima pokazali da dižu formu, a i kapetan Badelj će za vjerojatni kraj maksimirskog mandata biti motiviran da Mamiću i ostalim kritičarima pokaže da nije bezvoljno puhalo na dobrom putu za staro željezo.

Ako Kelava kapitulira u ranoj fazi, Dinamu bi se lako mogla dogoditi katastrofa, ali izdrže li 'plavi' početne nalete, Lyonov voljni moment će kopnjeti i pružit će se prava prilika. Naime, Lyon, u suradnji s Realom u Amsterdamu, večeras mora nadoknaditi golemih sedam golova zaostatka od Ajaxa i tako pokušati uhvatiti zadnji vlak za osminu finala.

Po trideset i osmi put čestitamo Dinamu na ulasku u glamurozni LP, ali dojam koji je ostavio u zadnja četiri kola graniči s Kelvinovom nulom. Vrijeme je da pokažu svoj puni potencijal i uzdignuta čela poruče: 'Vidimo se dogodine.' Ako opet padnu bez ispaljenog metka, onda su priče o europskoj školi puste tlapnje, onda je ova Liga prvaka donijela samo financijsku korist. Ne možeš postati velik ako ne 'skineš' nekog velikog, a francuski lavovi svakako spadaju u skupinu teškaša.

Gomis bi trebao platiti barem piće Pokrivaču