MRAČNA STRANA SPORTA

I belgijski sudac pokušao samoubojstvo

29.11.2011 u 18:17

Bionic
Reading

astavljaju se crne vijesti iz nogometa. Nakon samoubojstva velškog izbornika Garyja Speeda (42) i pokušaja samoubojstva njemačkog suca Babaka Rafatija (41), život si je pokušao oduzeti i belgijski nogometni sudac Chris Schelstreate (37)

Kako javljaju belgijski mediji Schelstreate se neposredno prije utakmice druge lige između Tubizea i Brusselsa pokušao ubiti u toaletu stadiona prerezavši vene. Život mu je spasio pomoćni sudac Yves Kenens koji ga je pronašao te pozvao pomoć. Prema pisanju belgijskih portala motiv pokušaja samoubojstva je nesretna ljubav.

Prošlog vikenda na gotovo identičan način život si je pokušao oduzeti i njemački sudac Babak Rafati. Trebao je suditi utakmicu Köln - Mainz, ali su ga nekoliko sati uoči dvoboja pronašli u hotelskoj sobi prerezenih žila. Hitno je prebačen u bolnicu gdje mu je spašen život. Rafati je pokušao samoubojstvo zbog depresije.

Nažalost, izbornika Walesa Garyja Speeda nisu uspjeli spasiti. U nedjelju je pronađen mrtav u svom domu u Cheshireu, a bivši igrač Leeds Uniteda, Evertona, Newcastle Uniteda, Boltona i Sheffield Uniteda izvršio je samoubojstvo vješanjem.