PRODUKTIVNI NAPADAČ

Bugarski premijer postaje nogometaš godine?

29.11.2011 u 11:02

Bionic
Reading

Dimitar Berbatov lani je primio sedmu nagradu za bugarskog nogometaša godine i novinarima poručio da mu je dosta. Da više ne glasaju za njega, da je došlo vrijeme za mlađe

No kako stvari stoje, naslijediti bi ga teoretski mogao i igrač koji je već zagazio u šesto desetljeće života.

Među 20 nominiranih imena našao se i napadač trećeligaša Vitosha Bistrice, koji je čak i vodeći prema anketi ponuđenoj navijačima. Njihov izbor nešto manje čudi ako se zna da je riječ o Boyku Borisovu, bugarskom premijeru.

Konačan sud ipak će dati novinari, ali i ako se odluče za nekog drugog, što bi bilo sasvim logično, podrška navijača Borisova će ipak rangirati na visoko mjesto.

Borisov, koji sebe voli nazivati produktivnim napadačem, u narodu ima nadimak Batman, a uz aktivno bavljenje tenisom ima i crni pojas u karateu. Od oca je naslijedio zanimanje vatrogasca, džeparac je u mladosti zarađivao i kao izbacivač, a njegov izravni i često ulični stil govora, te proklamirana borba protiv korupcije političkih elita donijela mu je pobjede na izborima za gradonačelnika Sofije te 2009. na parlamentarnim izborima. Pravi bugarski superjunak.

Proljetos ga je vratar pokušao zbuniti raznim smicalicama, ali Borisov je bio siguran s kreča