UGOVORI NA SUDU

Mamić se u podne očituje o Eduardu

27.11.2011 u 22:22

Bionic
Reading

Iza Dinama je tjedan u kojemu se momčad morala nakloniti svemoćnom Realu, u kojemu nisu uspjeli (niti zaslužili) svladati zaprešićki Inter i u kojemu je objelodanjeno da bivši igrač, skoro i legenda, kluba ulazi u pravnu bitku zbog moralno upitnih pravnih zavrzlama iz vremena provedenog u Maksimiru

Na službenoj Dinamovoj stranici izašla je kratka obavijest da će se u ponedjeljak u podne održati tiskovna konferencija na kojoj će govoriti klupski izvršni predsjednik Zdravko Mamić.

Ima pasionirani govornik tema za razglabanje. O Realu ne bi trebao trošiti previše riječi, punjenje u Madridu događa se i jačim i zdravijim kolektivima od zagrebačkog, tu nema puno spornog. Čak ni o Zaprešiću, momčad odbrojava dane do godišnjeg.

Prvenstveno bi tema trebali biti građanski ugovori s Eduardom u koje su bili uključeni i otac i sin Mamić, a zbog kojega je reprezentativcu učinjena ovrha nad imovinom. Priča ima dva aspekta: pravni i moralni, i bilo bi sjajno da se govornik očituje o oba.

Osim toga, teško će ga zaobići i aktualna situacija u momčadi. Pola svlačionice se u opuštenijim situacijama niti ne trudi sakriti nezadovoljstvo spram trenera, i odlično je za ekipu i za Jurčića je što će za deset dana svi malo odmoriti i potražiti nove nakupine entuzijazma koji im je većini potpuno ishlapio. Dernjavom u svlačionici, što je Mamić ponovno prakticirao i u Zaprešiću, neće postići puno. Može on vikati koliko ga volja, ali razlog zašto igre nema može se dokučiti samo razumnim, masovnim razgovorom 'otvorena srca'.

Možda tema bude još, ljubitelj govora u svoja izlaganja uvijek ubaci i nešto sa strane, ali epicentar će sigurno biti Eduardo.