KAMP ZA EURO

Hrvati sve bliži Šahtarovu raju

27.11.2011 u 12:54

Bionic
Reading

'Taj Šahtarov kamp je čudo, ništa im ne nedostaje, nešto savršeno', govorio nam je Bilić u vrijeme kada je bio u Donjecku

Sveznajući Zorislav Srebrić prišapnuo je da će Hrvatska, bez obzira na to što će odrediti kuglice ždrijeba 2. prosinca u Kijevu, svoju bazu imati u Donjecku, da ćemo se smjestiti u Šahtarovom kampu Kirša. Naravno da je to Srebrićev dribling, Hrvatska je rezervirala još nekoliko kampova i nema šanse da budemo u Donjecku ako nas ždrijeb pošalje u Poljsku.

U Kiršu bi rado i Gavran i Srebrić, a i igrači predvođeni Srnom i Eduardom. Ni Bilić nema ništa protiv. Pri rezervaciji tog kampa nije trebao na put. U Kirši je bio kada je posjećivao Srnu i Eduarda.

'Taj Šahtarov kamp je čudo, ništa im ne nedostaje, nešto savršeno', govorio nam je Bilić u vrijeme kada je bio u Donjecku.

O Kirši, zapuštenom zemljištu u koje je gazda Šahtara Rinat Ahmetov usuo milijune i napravio jedan od najmodernijih nogometnih kampova, zna se puno toga. Svih devet travnjaka ima reflektore, Kirša odnedavno ima moderni rehabilitacijski centar. Dojam užitka stvara jezero s labudovima.

Kirša, smještena petnaestak minuta vožnje od centra Donjecka, nudi apsolutni mir i zatvorenost, ona nije hotel u pravom smislu te riječi.

Neće Bilić imati straha da će mu se dogoditi neka 'Funtana' ili 'Fontana'. Iz Kirše se ne može krišom izvući, a u samoj blizini nema noćnih klubova, restorana, kafića, kockarnica... Oko Kirše nema ništa, tek cesta koja vodi prema Donjecku. A nju će kontrolirati novinari.