OVRHA DUDUOVE IMOVINE

Eduardo tuži Zdravka Mamića

26.11.2011 u 15:03

Bionic
Reading

Nakon što je Zdravko Mamić ovrhom sjeo na imovinu i račune Eduarda da Silve, hrvatski nogometni reprezentativac podigao je tužbu na Općinskom sudu u Zagrebu

Priča o Zdravku Mamiću i Eduardu da Silvi prilično je poznata. Mladi napadač prvo je bio ljubimac, zatim je prodan u Arsenal, da bi, kako je vrijeme teklo, postao 'mali balavac'. Kao i u 99 posto slučajeva u svijetu danas, iza svega je, naravno, stajao novac.

Ekskluzivnu priču donose Sportske novosti, a ona počinje točno na Duduov 18. rođendan. Tada je Zdravko Mamić svom pulenu na potpis dao građanski ugovor prema kojemu polovina zarade od svih njegovih primanja ostaje Eduardu, a po četvrtina će pripasti Zdravku i tadašnjem Eduardovom zastupniku Suzanu.

Eduardo je, naravno, isplaćivao postotke nadređenima, a uoči transfera u London potpisao je novi ugovor u kojemu je Mamić pravo na zastupanje Eduarda prebacio na sina Marija.

Nakon odlaska u Arsenal, Eduardo se konzultirao s odvjetnicima i zaključio da, unatoč potpisanom ugovoru, nije dužan dalje isplaćivati novac. Nervoza je rasla i eskalirala je prošle zime kada je Mamić najavio da će zbog neisplate dogovorenog tužiti Eduarda, sada već igrača Šahtara.

Dudu je putem medija hladno odgovorio: 'Neka samo izvoli', ali priča je dobila drukčiji tijek. U svibnju ove godine podnešen je zahtjev za ovrhu više od pet milijuna kuna imovine hrvatskog Brazilca, koji je odobren već nakon pet dana. Eduardo je uložio žalbu, ali još nije dobio odgovor i odlučio se na vlastitu tužbu.

Mamića tuži pred hrvatskim pravosuđem navodeći da je potpisani ugovor u neskladu s hrvatskim zakonima te traži poništenje potpisanoga.