MOŽDA TEK OLIĆ I PRANJIĆ

Nakon 15 godina proljeće Lige prvaka bez Hrvata

25.11.2011 u 08:35

Bionic
Reading

Proljetos su vrištale naslovnice, hrvatski igrači harali su Ligom prvaka. Šestorica u četvrtfinalu, Srna i Eduardo bili su hit sa Šahtarom i čekali dvoboj s Barcelonom, društvo iz Tottenhama (Modrić, Ćorluka, Kranjčar i Pletikosa) išlo je na Real Madrid, kolo prije ispali su Lovren s Lyonom te Olić i Pranjić s Bayernom. Ponos je izvirao iz svake napisane rečenice

A ove sezone Liga prvaka donijela nam je potop. Prvi put nakon sezone 1995./96. neće biti hrvatskih igrača u proljetnom dijelu Lige prvaka. Neće biti, jer Olić i Pranjić će po svoj prilici napustiti Bayern, njihova minutaža u ponosu Bavarske je minorna i traže nove sredine kako bi bili spremni za Euro, a Lovrenov Lyon mora napraviti nemoguće da bi preskočio Ajax.

Još 2010. godine Ivica Olić bio je jedan od heroja Lige prvaka, on i Pranjić s Bayernom su igrali finale. Sada, nakon 15 godina, naši nogometaši preko malih ekrana pratit će što se događa u elitnom klupskom natjecanju. Posebno su šokirani Srna i Eduardo. Nakon prošlosezonskog četvrtfinala najavljivali su korak dalje, a učinili su dva unatrag, u skupini su završili posljednji i kolo prije kraja oprostili su se od Europe.

No, i bez Hrvata Liga prvaka nudit će spketakl. O Tome svjedoči bivši Hajdukov trener Goran Vučević, koji je uživo pratio dvoboj Milana i Barcelone (2:3).

'Tek kada uživo doživite takvu utakmicu spoznate drugu dimenziju nogometa. To je nešto posebno, nešto što treba doživjeti'. A zašto nema hrvatskih nogometaša u završnivi, također ima svoje mišljenje.

'To što nema naših u Ligi prvaka je splet okolnosti, jer imamo igrače u kvalitetnim klubovima. Ali, istodobno, je to i upozorenje, jer postojećem kadru reprezentativaca sve se rjeđe priključuju naši igrači koji odlaze u eltine klubove. Iz naše lige posljednjih godina zaobilaznim putem igrači dolaze do Lige prvaka, takav je primjer Perišića. A i pravih, kvalitetnih transfera igrača iz naše lige sve je manje. Potražnja za našim nogometašima sve je slabija, mnogi menadžeri dođu u Hrvatsku gledati naše nogometaše i odu razočarani. To su problemi s kojima se hrvatski nogomet što prije mora suočiti', rekao je Goran Vučević.