BAKLJE I PREKIDI

Zenitu zbog divljanja navijača prijeti rigorozna kazna

24.11.2011 u 17:45

Bionic
Reading

Zenitovi navijači nisu se proslavili na utakmici u srijedu protiv ciparskog APOEL-a kada su zbog bakljade u dva navrata prekinuli utakmicu. Iz krovne europske nogometne organizacije (Uefa) ekspresno su reagirali i najavili da će Zenit biti papreno kažnjen

Zbog gustog dima, sudac utakmice Felix Brych morao je čak dva puta prekidati utakmicu Zenita i APOEL-a. Prilikom drugog prekida poslao je igrače u svlačionicu i bilo je upitno hoće li se utakmica nastaviti. Čak je i kapetan Zenita Aleksandr Anyukov pokušavao smiriti domaće navijače.

Sa Zenitove službene web stranice(www.fc-zenit.ru) stiglo je priopćenje u kojemu se za nerede okrivljuju pojedinci.

'Zenit smatra kako je neprihvatljivo da se zbog individualnih ispada šteti tijeku igre koje vode do oštrih disciplinskih mjera pa čak i do toga da se utakmica registrira 3:0 za protivnika'.

U Zenitu smatraju kako je do propusta došlo zbog dogovora sa policijom kako će biti pretres biti manje detaljan nego inače zbog hladnog vremena.

'Tijekom sljedećih nekoliko dana biti će, uz pomoć Uefe, pokrenuta istraga i pokušat će se uspostaviti strože kontrole prilikom ulaska navijača na stadion', kažu u ruskom klubu.

Uefa pak poručuje kako će u idućih nekoliko dana donijeti odluku o kazni.

'Još uvijek smo u procesu prikupljanja informacija koje se odnose na utakmicu i kada prikupimo sve činjenice donijet ćemo odluku.'

Vrlo oštar u svojoj osudi bio je prvotimac Zenita Roman Širokov koji je za navijače Zenita rekao da su 'pravi idioti' nakon što su se oglušili na upozorenja da prestanu s bakljadom. Njegov kolega na vratima Vječeslav Malafejev pak kaže kako je bakljada negativno utjecala na njihovu igru i koštala ih pobjede.

Nakon što su u tom paklu izvukli remi (0:0), APOEL je prva ciparska momčad koja je prošla u drugu fazu natjecanja Lige prvaka. Zenit je ostao na drugom mjestu, u zadnjem kolu igra protiv Porta i potreban im je najmanje bod za prolaz dalje.