GOSTOVANJE U MADRIDU

Dinamov jedini cilj je da se ne osramoti

22.11.2011 u 11:20

Bionic
Reading

Većini igrača Dinama večeras će se ispuniti san. Igrati protiv Reala na Santiago Bernabeu je za velik broj igrača u Jurčićevom sastavu nešto što su samo mogli doživjeti igrajući Playstation.

Dinamo danas (20.45 sati s prijenosom na Novoj TV) gostuje na legendarnom Santiago Bernabeuu gdje će igrati protiv madridskog Reala. Naravno da 'modri' u ovoj utakmici Lige prvaka nemaju baš nikakav imperativ osim da se ne osramote.

'Modri' su nastup u Ligi prvaka otvorili s 'kraljevskim klubom' u Maksimiru. Iako su Jurčićevi igrači pružili dostojan otpor, 'galacticosi' iz Madrida su bili prejaki. Sada u četvrtom kolu Lige prvaka 'modri' gostuju na Santiago Bernabeuu. Kakav god bio ishod večerašnje utakmice, ona će ući u povijesne knjige kluba iz Maksimirske.

Madriđani su pobjedom u Lyonu u prošlom kolu osigurali plasman u drugi krug, tako da će Mourinhovi igrači ogled protiv Dinama dočekati potpuno neopterećeni. U najavi susreta Mourinho je kazao kako nema šanse da podcijeni 'modre' koji su 'aktualni prvaci Hrvatske i imaju deset bodova prednosti nad drugoplasiranim u prvenstvu'.

Portugalac na klupi Reala je najavio neke izmjene u momčadi, ali prvenstveno zbog toga da odmori igrače. Ipak, treba biti realan i reći da tko god izađe na teren, za Dinamo neće imati milosti.

Što se tiče Dinama, većini igrača će se danas ispuniti san. Igrati protiv Reala na Santiago Bernabeu je za velik broj igrača u Jurčićevom sastavu nešto što su samo mogli doživjeti igrajući Playstation.

U najavi ogleda trener Dinama Krunoslav Jurčić je još jednom ponovio da je ovaj dvoboj kruna rada.

'Ovo smo željeli i zbog toga se sav naš uloženi trud isplatio - doći u hram nogometa igrati protiv jednog od najvećih klubova svijeta. Imamo respekt prema Realu, ali isto tako imamo i natjecateljsku komponentu te se ne planiramo predati.'

U tim Jurčevićevim riječima se zapravo krije i cijela istina ovog susreta. Dinamo ima zapravo samo jedan imperativ - ne obrukati se, odnosno ostaviti što bolji dojam na travnjaku Santiago Bernabeua. Nitko ne očekuje pobjedu, čak i bod bi bio velik kao pobjeda, no najvažnije je da 'modri' iz Madrida ne odu poniženi.