LOVA DO KROVA

Osvajaču Eura 23,5 milijuna eura ostvari li svih šest pobjeda

20.11.2011 u 11:19

Bionic
Reading

Novost je da će se s milijun eura nagraditi i treće mjesto u skupini, iako trećeplasirani ide doma.

Pobjednik Eura samo će od Uefinih novčanih nagrada biti bogatiji za čak 23,5 milijuna eura, uz uvjet da pobijedi u svih šest utakmica – po tri u skupini i “nokaut” fazi natjecanja. Ukupan nagradni fond bit će 196 milijuna eura, što je 12 milijuna eura više nego što je bio na posljednjem EP-u u Austriji i Švicarskoj.

Za plasman na EP svaka reprezentacija već je osvojila osam milijuna eura. Svaka pobjeda u skupini donosi bonus od milijun eura, a bod će vrijediti 500.000 eura. Prve dvije momčadi iz svake skupine idu u četvrtfinale.

Novost je da će se s milijun eura nagraditi i treće mjesto u skupini, iako trećeplasirani ide doma. To je uvedeno kako bi se u slučaju da se uoči zadnjeg kola već znaju dva četvrtfinalista dodatno motiviralo momčadi koje nemaju šansu izboriti četvrtfinale, ali sad mogu osvojiti milijun eura. Pobjeda u četvrtfinalu nagradit će se s dva milijuna eura, dok će polufinalna pobjeda vrijediti tri milijuna eura! Pobjednik finalnog okršaja zaradit će još 7,5, a finalist 4,5 milijuna eura.