VJEROVALI ILI NE

Bayern ima 129.1 milijun eura viška u blagajni!

19.11.2011 u 11:56

Bionic
Reading

U doba recesije i financijskih problema koji su zahvatili cijeli nogometni svijet, veliki Bavarski klub ne samo da posluje u plusu, nego ima nevjerojatnih 130 milijuna eura viška u blagajni

Iako ove godine nije osvojio nijedan trofej, minhenski Bayern je uprihodio 290.9 milijuna eura, obznanjeno je na skupštini kluba.
 
'Bayern ima razloga za slavlje jer smo poslovali sjajno', kazao je financijski direktor kluba Karl Hopfer, dok je izvršni direktor Karl-Heinz Rummenigge objavio da Bayern trenutno ima višak od 129.1 milijun eura, te da može u zimskom prijelaznom roku kupiti i one najskuplje igrače.

Bayern je uoči ove sezone u kupovinu uložio ukupno 40 milijuna eura, od kojih je najveći iznos dat za vratara Manuela Neuera, te braniče Jeromea Boatenga i Rafinhu. U klubu su ponosni na početak sezone jer su vodeći u prvenstvu s pet bodova prednosti ispred Borussie Dortmund, a plasirali su se i u osminu finala Lige prvaka.

Inače, bavarski gigant je najviše - čak 312 milijuna eura - zaradio u sezoni 2009/10, kada su osvojili prvenstvo i nacionalni kup, te igrali finale Lige prvaka.