REALNO STANJE

Mediji u BiH: Debakl, Portugal je bolji

16.11.2011 u 09:48

Bionic
Reading

Mediji u BiH ističu debakl i katastrofalan poraz, ali se i smatra da Safet Sušić treba ostati na izborničkom mjestu. Zaključuje se da je Portugal bio bolji i zasluženo odlazi na Europsko prvenstvo

Oslobođenje donosi naslov 'Uvjerljiv poraz zmajeva'. U tekstu stoji da poraz boli, ali da je dobra škola. Novinar tvrdi da je Portugal bio bolji protivnik i zasluženo je pobijedio, iako je razlika od četiri gola prevelika i ostvarena je u završnici, jer je BiH dio drugog poluvremena igrala s igračem manje. Zaključuje se da treba ostaviti na klupi izbornika Safeta Sušića da nastavi raditi svoj posao da bi BiH u konkurenciji s Grčkom, Slovačkom, Litvom, Latvijom i Lihtenštajnom izborila mjesto na SP-u u Brazilu 2014.

Dnevni avaz ima naslov 'BiH stradala u Portugalu'. Piše se da su Sušićevi izabranici na lisabonskom stadionu doživjeli katastrofu i ističe da Portugal zasluženo odlazi na Euro, a da će BiH svoju priliku morati tražiti u novom kvalifikacijskom ciklusu.

Sport.ba je izašao s naslovom 'Debakl Bosne i Hercegovine'. Autor teksta tvrdi da je Portugal očitao pravu lekciju BiH koja nije uputila ozbiljan šut na gol Ruija Patricija. U tekstu piše da su igrači BiH postigli jedan gol iz penala, a drugi iz čistog zaleđa. Taj portal smatra da bi, da nije bilo sjajnog vratara Begovića i lošeg suca Starka koji nije svirao dva jedanaesterca Portugalcima, rezultat bio još gori za BiH. Novinar tvrdi da će ovakav Portugal biti jedan od kandidata za titulu prvaka Europe.

Sarajevo-x piše da je BiH ostala korak do sna i da je upisala katastrofalan poraz. U tekstu stoji da  je domaćin od prve minute vršio pritisak na zadnju liniju te nametnuo kombinatornu igru. I tu se ističe da je Portugal bio bolji i zasluženo otišao na EP.