ZASLUŽENO NA EURO

C. Ronaldo: Mi smo daleko bolji od BiH

16.11.2011 u 09:42

Bionic
Reading

Portugal je u uzvratnoj utakmici dokvalifikacija za Euro 2012. deklasirao Bosnu i Hercegovinu s čak 6:2 u Lisabonu. Dok je u redovima BiH vladala tuga, kod Portugalaca nije bilo kraja veselju. Njihov najbolji igrač Cristiano Ronaldo nakon utakmice je kazao da su zasluženo prošli dalje

Bosna i Hercegovina nije se dobro provela u Lisabonu protiv Portugala. Iako su iz prve utakmice imali dobar rezultat, izabranike Safeta Sušića srušio je Cristiano Ronaldo koji je postigao dva gola, a osobito krasan bio je prvi pogodak u osmoj minuti, kada je sa 30-ak metara probio obranu BiH. Konačan rezultat 6:2 za domaćine dovoljno govori koliko je BiH bio daleko od Eura.

'Odigrao sam dobru utakmicu i postigao dva gola, no cijela je momčad igrala dobro. Presretan sam što idemo na Euro i zbog toga sam zahvalan Bogu. Kada se sve uzme u obzir, Portugal je zasluženo prošao dalje. Mi smo bolja momčad, što smo i pokazali u uzvratu. Jednostavno, bolja smo reprezentacija od Bosne i Hercegovine', završio je Cristiano Ronaldo.