ČEKA SE ODLUKA FIFE

Katar pristaje na SP u zimskom terminu

14.11.2011 u 20:32

Bionic
Reading

Prvi čovjek Organizacijskog odbora Svjetskog nogometnog prvenstva 2022. godine koje bi se trebalo održati u Kataru Hassan al-Thawadi izjavio je u ponedjeljak na tiskovnoj konferenciji kako će Katar prihvatiti naputak FIFA-e da se SP prebaci u zimski termin ukoliko dobije takav naputak

'Trenutačno planiramo organizirati SP u ljetnom terminu. No, ako FIFA i međunarodna nogometna zajednica zatraže da se prvenstvo prebaci u zimski termin, mi se nećemo protiviti takvom zahtjevu nogometne zajednice. Dosada nismo razgovarali o takvoj mogućnosti', rekao je Al-Thawadi.

Tijekom ljeta temperature u Kataru dosežu 45 stupnjeva, pa su domaćini najavili izgradnju klimatiziranih stadiona kako bi se ublažile nesnosne vrućine. No, tehnologija koju su Katarani predložili još nije dokazano učinkovita na površni veličine nogometnog stadiona.

S druge strane, igranje SP-a u zimskom terminu značilo bi da bi sve najveće europske lige morale mijenjati raspored odigravanja svojih prvenstava.

Bez obzira na termin održavanja SP-a, Al-Thawadi očekuje 800,000 stranih navijača koji će posjetiti Katar tijekom natjecanja.

'Ovo SP će premostiti jaz između Istoka i Zapada', smatra Al-Thawadi.