Nogomet JAKOSNE SKUPINE

Za lakši ždrijeb moramo opet dobiti Tursku

Kada završi uzvratna utakmica u Zagrebu, vodstvo reprezentacije i igrači moći će početi razmišljati i o potencijalnim suparnicima u skupinama na Euru u Poljskoj i Ukrajini

Prilikom određivanja jakosnih skupina u obzir će se uzimati rezultati u kvalifikacijama i na Euru 2008. godine, učinak u cijelom ciklusu SP-a u Južnoafričkoj Republici, te rezultati proteklih kvalifikacije za Euro.

Sigurno je da će u prvom šeširu nositelji biti domaćini Ukrajina i Poljska, te Španjolska i Nizozemska. No, ustvari, najjača je druga jakosna skupina. U tom šeširu bit će sigurno Njemačka, Italija i Engleska, a po trenutačnom stanju četvrta je Rusija.

Tako će i ostati ako Hrvatska izgubi ili remizira s Turcima u utorak. Ako pak pobijedimo, to će mjesto zauzeti Hrvatska, te tako izbjeći Njemačku, Italiju i Englesku u skupini EP-a! Bit će mnogo kombinacija i želja, no u slučaju pobjede protiv Turske, idealan ždrijeb za Euro bila bi skupina s Poljskom, Danskom i Češkom.

Najteža bi pak bila kombinacija sa Španjolskom, Rusijom i Portugalom.

Ako pak izgubimo od Turske, mogli bismo u 'skupinu smrti', zajedno sa Španjolskom, Njemačkom i Portugalom. Najlakša skupina za Hrvatsku iz trećeg šešira bila bi Poljska, Rusija i Češka.
  • Sviđa vam se članak? Preporučite ga prijateljima putem ovih servisa:
  • Pošaljite mailom
Čitajte još
Anketa
Može li Hrvatska osvojiti jednak broj medalja i na sljedećim Igrama u Tokiju?

Lige

  • Liga prvaka
  • Europska liga
Pogledaj detaljnu statistiku