TURSKI MEDIJI

'Zbogom Europi, Hrvati su se osvetili'

12.11.2011 u 10:32

Bionic
Reading

Turski mediji su ogorčeni prezentacijom svojih izabranika. Novinari te zemlje smatraju da je sve gotovo i da će se Hrvatska plasirati na EURO

Turkiye Gazetesi donosi naslov 'Zbogom Europi'. Novinar tvrdi da su borbeni Hrvati ostvarili nedostižnu razliku te se tako i osvetili za poraz u Beču iz 2008. (četvrtfinale EP-a). U tekstu stoji da je sve krenulo krivo od druge minute i da kasnije Turci nisu stvorili nikakvu opasnost. Zaključuje se da je moral turskih igrača na dnu i da su šanse za prolaz ispod nule.

Yeni Asir smatra kako su se Hrvati u defenzivi uspješno nosili s njihovom reprezentacijom, a da su u napadu iskoristili sve turske slabosti. Novinar tvrdi da sada Turcima u uzvratu treba čudo i da Hrvatska ima ugodnu prednost pred utakmicom u Maksimiru.

Zaman piše da je Turska pretrpjela težak poraz koji joj ne ostavlja nikakvu nadu. Novinar zaključuje da je njihova nacionalna vrsta već nakon prve utakmice 'bacila ručnik'. U tekstu stoji da je većina domaćih navijača očekivala nezaboravnu noć kao prije tri godine u Beču, a dogodilo se veliko razočaranje.

Haber Turk donosi niz tekstova u kojima poručuje 'sramite se' i smatra da je ogled 15. studenoga samo formalnost. Spominje se bijes domaćih navijača koji su na kraju zviždali turskim igračima, a novinar donosi podatak da Turska i u petoj utakmici s Hrvatima nije došla do pobjede u regularnom dijelu.

Turska - Hrvatska 0:3