OSAM DANA 'ODMORA'

Eduardo: Ozljeda je lakša, ali propuštam Ligu prvaka

03.04.2009 u 10:48

Bionic
Reading

Hrvatski reprezentativac Eduardo da Silva vratio se u London iz Andore ozlijeđen, tako da će propustiti subotnji ogled Arsenala protiv Manchester Cityja te utakmicu Lige prvaka u utorak s Villarrealom. Ozljeda nije ozbiljnije prirode, ali zahtijeva pauzu

Trener Arsenala Arsene Wenger našao se u problemima nakon što su se njegovi igrači vratili s akcija reprezentacije. Za subotnji ogled protiv Manchester Cityja, trener 'topnika' neće moći računati na Van Persieja, Eduarda, Diabyja, Nasrija i Vele, ali dobra vijest za Wengera je ta da se vraćaju Fabregas, Adebayor i Walcott.

Ipak, za hrvatsku javnost najzanimljivija vijest je nova ozljeda Eduarda da Silve, no prvi čovjek struke londonskoga kluba objasnio je o čemu se radi.

'Van Persie ima problema s preponama i neće konkurirati za subotnju utakmicu. Također, neće igrati ni Eduardo koji ima iste probleme jer se ozlijedio u 80. minuti utakmice protiv Andore', kazao je Wenger.

O svojoj ozljedi se izjasnio i sam Eduardo koji je na službenim stranicama Hrvatskog nogometnog saveza rekao:

'Vjerojatno je došlo do obnove iste ozljede kao i zadnji put. Mislim pred sam kraj utakmice. U svakom slučaju nije ništa strašno, najvjerojatnije se tijelo još privikava na naprezanja, nagle promjene kretanja, a moguće je da je pripomogao i poprilično loš teren. Sve je u redu, već sam započeo s programom rehabilitacije. Klupski liječnici predviđaju kako bi mogao početi normalno trenirati već u srijedu ili četvrtak. To znači da bi propustio sljedeći susret Premierlige u subotu protiv Manchester Cityja kao i onaj Lige prvaka u utorak protiv Villareala. Ako bi bilo prema očekivanjima, ponovo bi bio u kombinacijama za osam dana i gostovanje protiv Wigana,' kazao je Eduardo.